Vyberte si v e-shopu typ masa podle svých preferencí, prorostlejší či libovější.
Balené maso uchovávejte v lednici, ideálně při teplotě 0-2°C v tzv. Cool zone.
Před přípravou vyjměte maso z balíčku a nechte hodinu tzv. vydýchat při pokojové teplotě.
Steak lehce potřete olivovým olejem, nesolte, nekořeňte!
Připravujte na pánvi nebo grilu s konstantní teplotou (plynový nebo elektrický).
Pokud chcete středně propečený (medium), pečte cca 2-3 minuty z každé strany s tím, že v polovině času otočte o 90° tak aby se na mase rošt grilu vykreslil křížem.
Stáhněte z pánve (grilu) a na stejně dlouhou dobu po kterou se maso grilovalo (cca 6-10 minut) jej zabalte do alobalu a nechte tzv. "dojít", případně vložte do předehřáté trouby.
Před podáváním osolte a okořeňte podle chuti.
Kdo má pochybnosti, může použít kuchyňský teploměr (teplotní sondu), který zapíchne do nejširší části masa a změří teplotu uvnitř steaku:
RARE - cca 51°C, uvnitř stále do červena zbarvený (krvavý)
MEDIUM RARE - cca 55 °C, uvnitř je zbarven do růžova
MEDIUM - 61-65 °C, střed by měl stále zůstat narůžovělý
WELL DONE - více než 70 °C, steak je propečený zcela do hnědé barvy