Ekologická farma s certifikátem
Způsob chovu
Celý chov je od začátku až do výsledného produktu ekologický, s certifikací KEZ.
Hlásíme se k odkazu našich předků, sami si vyrábíme krmiva pro naše stádo a to především seno, travní a vojtěškovou senáž, vše v režimu ekologického zemědělství, bez hnojiv, chemie a konzervantů. Zvířata jsou na pastvině napájena výhradně pitnou vodou.
Naši kříženci mají menší přírůstky, porážíme téměř vždy dobytek ve stáří 30 měsíců a více. Maso mladších kusů totiž obsahuje více vody a nemá odpovídající konzistenci.
Cílem našeho snažení je, nabídnout vám hovězí maso v nejvyšší možné BIO kvalitě, s garantovaným původem.
Zrání masa
Po bezstresové porážce ponecháme maso v procesu suchého zrání ve visu, při teplotě 0-2 °C po dobu 14-21 dnů, poté naporcujeme do balíčků pro finální kuchyňskou úpravu a vakuově zabalíme.
Ve vakuu maso může opět zrát, teď již tzv. mokrým zráním při teplotě 0-2 °C, některé partie až 30 dnů.